Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej w Puławach

Jadłospis

owoce.jpg


Bezpośredni numer tel. do intendentki: 537 872 444

19.05 - 23.05.2025r.

Data Nazwa potrawy i numer alergenu
19.05 poniedziałek Jarzynowa( 1,5,7), pieczywo(1)
Penne Carbonara(1,2,5)
Sałata z rzodkiewką i jogurtem naturalnym  (5)
Kompot
20.05 wtorek Pomidorowa z ryżem(1,5,7), pieczywo(1)
Udo pieczone(8)
Ziemniaki z masłem i zieleniną(1,)
Surówka z marchwi i ogórka konserwowego(1,5,8)
Kompot
21.05 środa Krem z ryby z groszkiem ptysiowym i szczypiorem(1,3,5,7), pieczywo mieszane(1)
Gołąbki w sosie pomidorowym(1,5)
Ziemniaki z masłem i zieleniną(5)
Herbata z cytryną
22.05 czwartek Rosół z makaronem(1,2,7)
Kurczak w potrawce(1,5,7)
Ryż(5)
Surówka z kapusty białej z musztardą francuską(8)
Kompot
23.05 piątek Żurek z jajem( 1,2,5,7), pieczywo mieszane(1)
Krokiety z ziemniaków i sera białego
z sosem pieczarkowym (1,2,5)
Kompot

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ZAWARTE W OBIADACH SZKOLNYCH

  1. Zboża zawierające gluten: pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  2. Jaja i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  3. Ryby i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  4. Soja i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  5. Mleko i produkty pochodne przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą).
  6. Orzechy z drzew orzechowych: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  7. Seler i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  8. Gorczyca i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  10. Skorupiaki i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  11. Orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  13. Łubin i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  14. Mięczaki i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.


                                                                Opracowała:
     
                                                                Starszy intendent Maria Kleszczyńska
Powrót na początek strony