Jadłospis

Bezpośredni numer tel. do intendentki: 537 872 444
19.05 - 23.05.2025r.
Data | Nazwa potrawy i numer alergenu |
19.05 poniedziałek | Jarzynowa( 1,5,7), pieczywo(1) Penne Carbonara(1,2,5) Sałata z rzodkiewką i jogurtem naturalnym (5) Kompot |
20.05 wtorek | Pomidorowa z ryżem(1,5,7), pieczywo(1) Udo pieczone(8) Ziemniaki z masłem i zieleniną(1,) Surówka z marchwi i ogórka konserwowego(1,5,8) Kompot |
21.05 środa | Krem z ryby z groszkiem ptysiowym i szczypiorem(1,3,5,7), pieczywo mieszane(1) Gołąbki w sosie pomidorowym(1,5) Ziemniaki z masłem i zieleniną(5) Herbata z cytryną |
22.05 czwartek | Rosół z makaronem(1,2,7) Kurczak w potrawce(1,5,7) Ryż(5) Surówka z kapusty białej z musztardą francuską(8) Kompot |
23.05 piątek | Żurek z jajem( 1,2,5,7), pieczywo mieszane(1) Krokiety z ziemniaków i sera białego z sosem pieczarkowym (1,2,5) Kompot |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ZAWARTE W OBIADACH SZKOLNYCH
- Zboża zawierające gluten: pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Jaja i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Ryby i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Soja i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Mleko i produkty pochodne przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą).
- Orzechy z drzew orzechowych: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Seler i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Gorczyca i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Skorupiaki i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
- Łubin i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Mięczaki i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
Opracowała:
Starszy intendent Maria Kleszczyńska